Studii de piata

Rapoartele de cercetare de piata Daris sunt concepute pentru a oferi o imagine mai clara si o înțelegere mai profundă a piețelor in care activati. Perspectiva din care sunt analizate datele este cea a managementului iar scopul studiilor este de a va ajuta sa evaluati nivelul de performanta in piata in ceea ce priveste managementul organizatiei dumneavoastra.

IASI Management Survey, 2012: Cat de aproape este managementul local iesean de tendintele in managementul modern?

Coperta Iasi Management Survey

Download

Proiectul de cercetare Iasi Management Survey 2012 si-a propus sa faca o radiografie a modului in care sunt conduse companiile locale, a gradului de dezvoltare a structurilor de management ale acestora cat si a gradului de utilizare a instrumentelor de management in activitatea curenta.

Panelul de studiu a fost format din 110 de companii private locale cu minim 25 angajati si cu o cifra de afaceri de minim un milion euro care activeaza in urmatoarele domenii generale : Industrie, Agricultura, Tehnologie, Constructii, Comert, Servicii.

Efectele crizei economice la nivelul firmelor mijlocii si mari cu managementul in Iasi pe semestrul I, 2009

Coperta Studiu AnticrizaDownload

Sesizand abundenta de informatii cu privire la efectele crizei economice la nivel global si national, in special asupra zonei centrale a tarii, cat si lipsa unei analize cu privire la impactul acesteia asupra mediului de afaceri local, in perioada iunie – iulie 2009, Daris, prima Casa de Management din Nord-Estul Moldovei, in colaborare cu Fast Training Consulting si-a propus sa faca o analiza a efectelor crizei econonomice la nivelul firmelor mijlocii si mari din Iasi, pe semestrul I din 2009.

Firmele selectate pentru a participa in acest studiu au inregistrat o cifra de afaceri de peste 150.000 euro in anul 2008, avand numarul mediu de angajati mai mare ca 9 si fiind reprezentate, in cadrul interviului, de administrator sau manager executiv.